Krimpende Overheid

Met openspending.nl is het ook mogelijk om begrotingen door de jaren heen te vergelijken. Een trend die bijvoorbeeld kan worden onderzocht is de krimpende overheid. Met openspending.nl valt te zien of deze tendens ook is af te lezen uit de totaalbegrotingen van de Amsterdamse stadsdelen. Zijn de begrotingen van de stadsdelen kleiner geworden? En hoe zit het met de uitgaven?

Neem bijvoorbeeld de begroting van 2012 en 2013. In stadsdeel Oost is de begroting in 2013 kleiner dan de begroting in 2012. De begroting daalde met 21 miljoen van 244 miljoen euro in 2012 naar 223 miljoen in 2013.

Schermafbeelding 2014-02-25 om 15.19.01

Zou dit kunnen worden geduid vanuit de krimpende overheid? Voor Stadsdeel Zuid geldt dat in ieder geval niet. De begroting van dit stadsdeel groeide namelijk van 283 miljoen in 2012 naar 295 miljoen euro in 2013 (een verschil van 12 miljoen euro).

Schermafbeelding 2014-02-25 om 15.22.38

This entry was posted in Voorbeelden. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Announcements

    Alle overheden op Open Spending

    Inmiddels staan alle Nederlandse gemeenten en provincies op Open Spending! Nieuwe data komt automatisch beschikbaar. Waterschappen volgen in maart 2016.

    Financiƫle detaildata online!

    De Open State Foundation werkt aan het ontsluiten van financiƫle detailinformatie. Deze informatie geeft meer verdieping dan de huidige Iv3-informatie. De informatie van de provincie en gemeente Groningen is nu te vinden op openspending.nl