Openspending in Nederland begonnen

In het buitenland, en met name het Verenigd Koninkrijk, wordt er al jaren volop gewerkt met financiële transparantie bij overheden. De afgelopen jaren is de stichting Open State op zoek geweest naar overheden in Nederland die hier ook de potentie van in zien.

Nu, begin 2013, gaan we bij de eerste overheid daadwerkelijk aan slag. De gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum is de eerste partner waarbij er financiële informatie ontsloten gaat worden. Hopelijk mogen er nog vele volgen!

 • Deze blog wordt onderhouden met betrekking tot bijeenkomsten, opinie en andere relevante informatie rond financiele transparantie.
 • We gaan de komende 4 maanden een portal lanceren op www.openspending.nl waar financiele informatie van Nederlandse overheden is te navigeren.
This entry was posted in opinie. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Announcements

  Alle overheden op Openspending

  Inmiddels staan alle Nederlandse gemeenten en provincies op Openspending! Nieuwe data komt automatisch beschikbaar. Waterschappen volgen in maart 2016.

  Financiële detaildata online!

  De Open State Foundation werkt aan het ontsluiten van financiële detailinformatie. Deze informatie geeft meer verdieping dan de huidige Iv3-informatie. De informatie van de provincie en gemeente Groningen is nu te vinden op Openspending.nl